PDC Home Tour

Het echte darten ligt door de coronacrisis stil. Als alternatief bedacht de PDC de PDC Home Tour. Michael van Gerwen, de nummer één dartspeler van de wereld ontbreekt, maar verder doen alle toppers mee. 

De Home Tour geldt als alternatief tijdens de coronacrisis. Alle toernooien op het podium en de vloer, zoals de speelrondes in de Premier League Darts, zijn afgelast. Om de darters de komende tijd toch in actie te kunnen zien, bedacht de PDC de Home Tour, waarin de spelers het vanuit hun woonkamer tegen elkaar opnemen.

Hoe werkt de PDC Home Tour?

In de afgelopen 32 dagen werd elke avond door in principe steeds vier verschillende spelers een poule afgewerkt. De spelers speelden allemaal één keer tegen elkaar en elke partij is een best of 9 legs. 

De 32 groepswinnaars van de eerste fase zijn doorgestroomd naar de tweede fase. De tweede fase wordt gespeeld van dinsdag 26 mei t/m dinsdag 2 juni.
Tot de overgebleven kanshebbers behoren nog drie Nederlanders. Jelle Klaasen speelt in zijn volgende poule tegen Peter Wright, Cristo Reyes en Ryan Murray. Geert Nentjes treft Dave Chisnall, Darren Webster en Damon Heta. Martijn Kleermaker neemt het op tegen Joe Cullen, Chris Dobey en Jeff Smith.
Top darters als Glen Durrant, Gary Anderson, Rob Cross en Nathan Aspinall zitten ook nog in het toernooi. 

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 11 legs wordt gespeeld. De tweede fase duurt acht dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de laatste acht van de competitie.
Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.
Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor moet je wel een account aanmaken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint om 20:30 uur.

Er valt geen prijzengeld te verdienen in de Home Tour, het gaat slechts om de eer. De spelers krijgen wel 500 Britse pond (omgerekend zo'n 573 euro) voor elke avond dat ze meedoen. De PDC wil op die manier de spelers een steuntje in de rug geven, omdat zij vanzelfsprekend op dit moment geen tot weinig inkomsten halen uit hun sport en een aantal al heeft laten weten in de financiële problemen te zijn geraakt.

kijk voor meer informatie over de PDC Home Tour hier


Terug

Meer actualiteiten

Aangepaste Openingstijden Kerst en Oud & Nieuw

Aangepaste Openingstijden Kerst en Oud & Nieuw

Lees meer
arrows-right facebook linkedin