Hoe hang ik mijn Dartbord op?

In de winkel krijgen we vaak de vraag hoe het dartbord moet worden opgehangen. 
De afstand tot het dartbord en de hoogte van het dartbord zijn vastgelegd in officiĆ«le spelregels. 
Lees hieronder tips, afstanden en maten voor het correct ophangen van jouw dartbord. 

Afstand dartbord

De afstand van het dartbord tot aan de oche is 237 centimeter. Dit de afstand gemeten vanaf de voorkant van het dartbord tot aan de plek waar je de voet tegen de oche zet. Wanneer je vanaf de voorkant van het dartbord een loodrechte lijn naar beneden trekt kun je daar een markering op de grond zetten. Vanaf dat punt kun je een afstand van 237 cm uitmeten. 

Hoogte dartbord

De hoogte van het dartbord meet je vanaf de grond tot aan het hart van het dartbord. Dit is precies in het midden van de bullseye. Deze hoogte is 173 centimeter. De hoogte kun je simpel opmeten met een rolmaat.

Let er wel op dat de hoogte van het dartbord in principe gemeten moet worden vanaf de plek waar je jouw dartpijlen gooit (direct achter de oche). Het kan namelijk zo zijn dat de vloer op- of afloopt. 
Houd er ook rekening mee dat wanneer je iets op de grond hebt liggen je de dikte hiervan ook moet mee berekenen. Gooi je bijvoorbeeld op een dartmat met een dikte van 1cm dan moet de bullseye op 174 cm vanaf de grond komen te hangen

Controleren afstand dartbord

Wanneer het dartbord op de juiste hoogte hangt, kun je een extra controle uitvoeren.
De afstand van de bullseye tot aan de achterkant van de oche moet exact 293,4cm zijn. Je kunt een touwtje spannen en vervolgens de lengte meten. Er zijn echter ook speciale meetlintjes (ochemate) die exact deze maat zijn.
Let op: de zuiverste meting krijg je als je de oche verwijderd. 


Terug

Meer actualiteiten

Aangepaste Openingstijden Kerst en Oud & Nieuw

Aangepaste Openingstijden Kerst en Oud & Nieuw

Lees meer
arrows-right facebook linkedin